Vakava sairaus perheessä

Minkälaisia vinkkejä ja näkökulmia tilanteeseen kun siskolla todettu syöpä eilen.

Pistää todella mielen matalaksi!
En oikein tiedä miten asiaan pitäisi suhtautua kun oma luonne on todella empaattinen ja osaanottava, jopa siinä määrin että oma elämä ja työ tuntuu nyt todella vaikealta.

Miten tästä eteenpäin?

Auttakaa ymmärtämään jos voitte!? Kiitos!

2 tykkäystä

Moikka, voimia syövän kanssa taisteluun!

Omassa suvussani tällä hetkellä tädillä on syöpä. Käy sytostaatti hoidoissa ja on sitä ennen käyttänyt hormooni hoitoja syövän poistoon.
Ite ajattelen, että syövän kanssa taistelevaa ihmistä kannattaa tukea ja pitää tukea loppuun asti. Ottakaa kaikki mahdolliset hoidot, mitä vain teille annetaan ja vaikka ne onkin ihan hanurista ja saattavat tehdä olon kipeäksi, niin älkää luovuttako.

Ja jos sinulla tai siskollasi/perheellä on ollut harrastuksia tai muuta, niin pitäkää niitä yllä.
Kerro myös sairastuneelle, että olet aina tukena kun hän sitä tarvitsee. Tärkeintä on saada siskosi tuntemaan, että hän ei ole yksin sairauden kanssa, vaan te voitatte sen.
Vaikeistakin asioista kannattaa puhua , mutta kannattaa myös antaa tilaa käsitellä erilaisia tuntemuksia ja ole itsellesikin armollinen.
Välillä hän saattaa olla hoitojen takia väsynyt, anna silloin levätä.

Tärkeintä on itsekin muistaa, että aina on toivoa ja valoa! Niin kauan, kun on taisteluhalua ,niin niin kauan on myös mahdollisuutta voittaa syöpä ja tämä on olemassa.
Sanokoot, mitä lääkärit tahansa.
Tädilläni on laajasti levinneenä ja uskon kaikesta huolimatta, että vaikka sitä ei voida leikata niin hän tulee selviämään.

Suuresti voimia teidän taisteluun!:pray:t2:

2 tykkäystä

Silloin kun läheisellä on vakava sairaus, niin totta kai se vaikuttaa myös sinuun voimakkaasti. Tämä kertoo vain siitä, että siskosi on sinulle tärkeä. Kriisitilanteessa on tärkeää yrittää pitää kiinni arjesta eli tehdä tavallisia asioita ja pitää huolta syömisestä, nukkumisesta ja esim. ulkona käymisestä. Voit myös kysyä siskoltasi, että toivooko hän sinulta jotain ja että olet vaikka valmis kuuntelemaan häntä, jos hän sitä toivoo.

Voimia teille!

2 tykkäystä

Kiitos ihan hirveän paljon kun reagoitte! Tuli ihan kyynel silmään.

2 tykkäystä