Tietoa alueesta Keskustelupalstan säännöt! Lue nämä ensin!

Keskustelun motto on: “auta toisia ja parane samalla itse”.

Lue läpi nämä säännöt ennen kuin osallistut keskusteluun:

  1. Keskustele kunnioittavasti muita kohtaan
  2. Ei rasismia tai vihamielistä sisältöä missään muodossa
  3. Ei spämmiä
  4. Ei NSFW-sisältöä (kiellettyä sisältöä; mm. porno, liian härskit meemit yms)
  5. Hyväksy jokainen sellaisenaan kun hän on
  6. TÄRKEIN SÄÄNTÖ JOTTA KESKUSTELU PYSYY AVOIMENA:
    WILLFEEL mielenterveyskeskustelupalsta EI ole kriisiapu! Jos koet olosi itsetuhoiseksi: apua itsetuhoisiin ajatuksiin tai jo itsemurhaa yrittäneelle: Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24h numerossa 09 2525 0111.

Kriisikeskukset ympäri Suomen antavat keskusteluapua kasvokkain, etäyhteyksin ja ryhmissä maksutta ja ilman lähetettä. Netissä keskusteluapua antavat verkkokriisikeskus TUKINET ja SEKASIN-CHAT . Itsemurhien ehkäisykeskukset Helsingissä ja Kuopiossa antavat tukea itsemurhaa yrittäneille ja heidän läheisilleen. Akuutissa hätätilanteessa soita aina hätänumeroon 112 tai hakeudu lähimmälle terveysasemalle.

13 tykkäystä

Ehdotus, sääntöihin voisi lisätä myös:

-Keskustelu on luottamuksellista. Mitä keskustellaan foorumilla, jää foorumille. Vertaistuen toimivuus perustuu luottamukseen ja turvallisuuden tunteeseen. Vaikka keskustelut ovat julkisia ja nimimerkin takana, on silti kiellettyä jakaa muiden kirjoituksia eteenpäin! (Huom. Foorumin “mainostaminen” on sallittua.)

10 tykkäystä

Mielestäni sääntöihin voisi lisätä sen, ettei ns. ihannoida sairauksia. Eli esimerkiksi syömishäiriöiden kanssa tämä tarkottaisi sitä, että vaikkapa thinspo/pro ana ynnä muut jäisivät pois täältä. Oisin kiitollinen.

Myöskin jos huumeista ym päihteistä puhutaan, niin ei vinkkejä niiden saamiseen ja käyttämiseen!

2 tykkäystä

Muistetaan ystävät sellainen tosiasia jonka Tommy Helsten on kirjassaan. Ihminen Tavattavissa todennut. Ihmisen elämä ei ole ongelma joka meidän tulee ratkaista, vaan prosessi jota tulee myötä-elää. Tämän kaltainen toiminta on juuri sitä myötäelämistä. Yhdessä olemme vahvempia ja toivottavasti kenenkään ei tarvitse olla yksin, tämä yhteisö on yksi suuri apu siihen että meidän ei tarvitse yksin miettiä elämässä ilmeneviä ongelmia ja haasteita, joita meillä ihan kaikilla on. Sinä ja minä emme ole yksin suurten kysymysten ja haasteiden keskellä.