Terveet ihmissuhteet ja yhteisöt ei vaadi sinua muuttumaan, vaan ne saa aikaan sinussa muutoksen

Miksi tämä aihe on niin tärkeä? No, kasvoin “hellari kodissa” (helluntaalaiskodissa). En ole katkeroitunut, että se ei ole syy miksi kirjoitan.

Jos oli joku paikka maailmassa, missä et saanut tuohon aikaan (-71 luvusta eteenpäin, minun kohdallani) olla rehellinen, oma itsesi niin se oli tuo kyseinen liike. Vaatimuksena oli lähes täydellisyyttä hipova, sädekehä pään päällä esiintyminen seurakunnan tilaisuuksissa ja kotonakin oli monta asiaa ja sääntöä mitkä oli ns"pyhiä".
Miten tämä liittyy otsikkoon?
Se että sinulta vaaditaan jotakin ilman sen kummempia perusteluja ja tukea on hyvin vahingollista kehitykselle.
Tämä noin niin kuin taustatekijänä sille mitä yritän sanoa.
Nyt kun elämme infomaatioatulvan kulta-aikaa, meitä sparrataan, laihduttamaan, hankkimaa yhden sun toisenlaisia sosiaalisen elämän taitoja, olla sitä sun tätä, olla siellä sun täällä ja tietää mitä, missä ja milloin.
Ja kaiken tämän osa meistä, joutuu tekemään ilman minkäänlaista tukea.
Sitten on niitä kavereita joilla menee hyvin ja he ovat kärkkäästi puuttumassa sanallisesti oman elämänsä kanssa kamppailevan kaverinsa tilanteeseen. Ilman että kumminkaan asettuisi todella rinnallesi tukemaan ja konkreettisesti avustamaan, niissä tilanteissa mitä ne nyt sitten onkaan.
Oli kyse sitten riippuvuuksista tai muusta elämänhallintaan liittyvistä ongelmista, niin mielestäni meillä ei ole oikeutta kertoa toiselle kuinka olisi parempi toimia noissa tilanteissa (kyllä ihminen sen itsekkin tietää!), jos meillä ei ole antaa jotakin tilalle ja kykyä tukea tuossa prosessissa. Ihmiselämään liittyvissä ongelmissa ei ole on/off katkaisinta jonka voisi jollakin viisaalla lauseella kytkeä off-asentoon. Kyse on enemmänkin raksuttavasta munakellosta jolle asetettu aika on meiltä piilossa.
Tämä keskustelu palsta on juuri sitä mitä olemme varmasti monet kaivanneet. Täällä voimme kaikessa rauhassa pohtia ja tukea toisiamme kohden parempaa huomista.
Toivon että tämä keskustelun avaus ei nostaisi sinulle ajatusta, että mikähän Freud tää taksinkuljettaja luulee olevansa.
Kaikista meistä ei tarvitse tulla suuria Sigmund Freudeja, kunhan nyt edes joka toisesta tulisi.
T. Yksi laivan matkustajista.

3 tykkäystä