Parisuhteen toimivuus

Tässä on omana sinkku aikana seurannut muiden ihmisten parisuhteita, deittailua kertomuksia millaista suhteessa ollut ja välillä lukenut sitten siitä suhteen päättymisestä.

Pitkään miettinyt, että olisi mukava kirjoittaa johonkin palstalle, omaan someen tai kirjoittaa joku kirja (joka ei varmaan koskaan leviäisi ihmisille), koska nähnyt, kuullut ja kokenut paljon. Ja olen persoona joka pohdiskelee miksi näin tapahtuu, miten voisi toisin toimia ja haluan löytää ratkaisun tällaisiin tilanteisiin, tai ainakin ratkaisu mahdollisuuden.

Monesti tulee vastaan ihmisiä jotka ovat näissä eri tilanteissa elämässään. Pääsee kuulemaan millaista se on, millainen se toinen ihminen on ja “oho ei mennytkään niiku halus tai ei se toinen ollutkaan se “oikea” minulle”. Tällaisissa tilanteissa herää kysymys; “Mihin tämä ihminen on tykästynyt toisessa ihmisessä?”

Nykypäivänä on varmaan vieläkin suht yleistä, törmätä jossain baarissa toiseen, siellä estojen ollessa poissa, on helpompi jutella, lähestyä ja olla toisen ihmisen läheisyydessä jota me kaikki ihmiset luonnollisesti halutaan jollakin tasolla. Läheisyys tuottaa osittain mielihyvä hormooneja ja turvallisuutta. Tuntuu hyvältä olla toisen lähellä ja asiat johtaa toiseen ja sit päätetään yhessä jatkaa parisuhteeseen. Kunnes tulee jolloin arjesta tulee arki ja ei ole kipinää.

Sit aletaan miettii et toisen seura ei enää miellytä tai ei oo enää kivaa. Ja halutaan niinsanotusti se kipinä takas, aletaan miettii mahdollisesti uutta ihmistä, se alkaa kiehtoo ja sit ajaudutaan siihen. Ja sitten tämä “ei se ollukkaa mulle se “oikea” kumppani” tulee vastaan.

Miksi? Miksi kokoajan etsitään sitä “täydellistä” kumppania, sitä jonka kansa aina kaikki on hyvin ja mikää ei tunnu häirittevän, jos ei heti nappaa ni heti seuraava. Parisuhteet on nykypäivänä (omasta mielestä) todella pinnallisia nykyään, ei kaikilla, mutta tälläset tapaukset jotka eroaa ekan vastoinkäymisen tullen. Koen, että silloin ei ole tutustuttu, vietetty aikaa, keskusteltu ja tuettu toista asioissa tarpeeksi.

Terveellisessä parisuhteessa on ylä-/alamäkiä, molemmilla on omat unelmat, omat jutut, tuetaan, kuunnellaan ja ollaan kiinnostuneita toisen ihmisen asioista ja autetaan toista pääsemään niihin unelmiin tai niitä kohti. Terveellisissä parisuhteissa keskustellaan niistä kenkää hiertävistä asioista, uskalletaan olla haavoittuvaisia ja omia itseämme.

Henkilökohtaisesti en halua enää nähdä vaivaa ihmissuhteiden eteen, koska en halua päätyä siihen että ei keskustella asioista, ei jakseta panostaa siihen kumppaniin, ei pidetä sitä kipinää yllä.

Mutta näitä on mukava miettiä, kehittää itseä, joskus olla tukena toisten suhteissa.
Tulen varmaan jatkaan tätä asiaa vielä lisää tähän kunhan taas ajatus ja kirjoitus kohtaa toisensa uudestaan :smiley:
Mutta olisi kiva kuulla ihmisiltä, minkä uskotte olevan tärkeitä asioita parisuhteessa?

1 tykkäys

Kiitos pohdinnastasi.

Minusta tämä mitä kirjoitut kuulostaa hyvältä, jos mietitään parisuhteen tärkeitä asioita:
“Terveellisessä parisuhteessa on ylä-/alamäkiä, molemmilla on omat unelmat, omat jutut, tuetaan, kuunnellaan ja ollaan kiinnostuneita toisen ihmisen asioista ja autetaan toista pääsemään niihin unelmiin tai niitä kohti. Terveellisissä parisuhteissa keskustellaan niistä kenkää hiertävistä asioista, uskalletaan olla haavoittuvaisia ja omia itseämme.”

Eli ollaan yhdessä, mutta ollaan eri ihmisiä. Tiedetään että aina ei ole kivaa, mutta se on normaalia. Välitetään toisesta, halutaan toiselle hyvää ja ollaan kiinnostuneita. Kommunikoidaan avoimesti ja voidaan olla se kuka me ollaan.