Oletko samaa mieltä, vai edelleen väärässä!?

Meillä voi olla hyvin vahvoilla juurilla olevia mielipiteitä ajatuksissamme . Voi olla että olemme rakentaneet jopa identiteettimme tiettyjen mielipiteiden varaan.

Saatamme kokea uhkaksi ihmisen tai ihmisryhmän joka ei ole kanssamme samaa mieltä.

Eräs ystäväni joka on kansanedustaja sanoi minulle kerran, että semmoinen poliittinen ulostulo joka jakaa mielipiteitä on onnistunut.

Erimielisyys saa aikaan pohdintoja ja uusia näkökulmia jotka voi olla elämää rikastuttavia. Joskus “boxin” ulkopuolelta voi tulla näkökulmia joita et ole osannut edes ajatella.

Yleensä asenteelliset ihmiset on taipuvaisia uskomaan valheen se sijaan että olisivat avoimia kuulemaan faktoja kyseisestä asiasta.

Jyrkillä mielipiteillä ja asenteilla ihminen voi kaventaa omaa elinpiiränpiiriänsä ja kokea ylvään “tukehtumiskuoleman”. Anteeksi tuon sanan käyttö!

Oletko huomannut minkälaisia reaktioita sinussa syntyy jos kaverisi, ystäväsi tai joku keskustelukumppanisi on erimieltä esittämästäsi asiasta?

Itselläni herää suuri mielenkiinto jos joku on erimieltä kanssani ja odotan mielenkiinnolla kuinka hän perustelee oman eriävän mielipiteensä ja kuinka minä osaan perustella oman näkemykseni asiasta ja kuinka nuo mielipiteet ovat syntyneen meille.

Eräs isä sanoi, kun hänen poikansa vei tyttöystävänsä ensimmäistä kertaa kotiansa näytille ja siinä kun he tekivät lähtöä, isä sanoi heille. Riidelkää rakentavasti.

Todelliset ystävyyssuhteet kestää erillaisia mielipiteitä. Se on rikkautta että näemme asioita erillailla, sillä me ihmiset olemme erillaisia ja monessa kohtaa samanlaisia. Meillä on hyvin paljon samoja tarpeita, oli ystäväsi sitten vaikka toiselta puolelta maapalloa ja eri kulttuurikasvatuksen saanut.

Älä pelkää olla erimieltä, äläkä hämmenny jos joku haastaa sinut omalla näkemyksellän, ne voi tuoda yllätäviä rikkauksia elämääsi.

Kerro miten sinä näet tämän asian?

Lempeäsi kanssasi mielenkiintoista matkaa tehden TaksiMika