Millä elokuvalla/sarjalla on ollut valtava vaikutus elämääsi?

Hei, olisi kiva avata ketju jossa keskusteltaisiin sarjoista ja leffoista, jotka ovat jollain tavalla olleet isossa roolissa elämässäsi ja joiden vaikutus on ollut merkittävä.

Ja nyt en tarkoita hyviä ja leffoja joihin pystyy samaistumaan vaan pikemminkin leffoja/sarjoja jotka ovat muuttaneet ajattelutapaasi, jättäneet pysyvän vaikutuksen elämääsi, auttaneet ymmärtämään itseäsi paremmin, avanneet uusia perspektiivejä elämääsi tai saaneet kyseenalaistamaan todellisuutta.

Itselläni tällainen elokuva on ollut Memento ja anime-sarjoista Monster ja Neon genesis evangelion.

1 tykkäys

Hei. Minulla se on ollut Lion elokuva.

Poika, joka kadottaa perheensä ja aikuisena löytää takaisin lapsuuden kotiin ja maahan Googlen kautta. Heräsin katsoessani leffan siihen ajatukseen, että jos jotain tosissaan haluaa niin koskaan ei pidä luovuttaa vaan yrittää, vaikka olisikin vaikeaa. Ja vaikka ei onnistuisikaan niin tietää tehneensä niin paljon kuin on vain mahdollista.
Itsellä heräsi katsottua fiilis yrittää enemmän asian eteen, jota eniten haluan elämässäni. Olen tähän mennessä vain ajatellut hävitä, koska ei ole mahdollisuutta kuitenkaan saada sitä mitä haluaa. Katsottuani leffan heräsi vahvemmin vain usko omien tavoitteiden suhteen, vaikka joutuisi kiertämään eri kautta sitä kohti.

Sisältää tavallaan “juonipaljastuksia” elokuvaan The Babadook.

Suurin osa kun elokuvista ja sarjoista, joita katson on trillereitä, scifiä tai kauhua, niin niissä harvemmin mitään elämänviisauksia jaellaan.

The Babadook on silti yksi sellainen kauhupätkä, jossa jos mörön sijalle muuttaa masennuksen/ahdistuksen/trauman, niin koko elokuva saa hymähtämään ääneen kuinka totuudenmukainen se sitten oiskaan.

" Babadook muuttaa masennuksen epäselväksi hirviöksi, joka saattaa väijyä joka kulman takana, pilata ihmissuhteesi ja muuttaa sinut kammotukseksi sisältä, jota kukaan muu ei voi nähdä. "

" Jos yrität jättää huomioimatta voimakkaita tunteita, ne muodostuvat joksikin pelottavaksi; “I’ll wager with you, I’ll make you a bet. the more you deny, the stronger I get "

Tämän teorian mukaan elokuvan pointti siis onkin, että käsittelemättömät ja hoitamattomat mielenterveysongelmat/tunteet vain aiheuttavat lopulta todella pahoja ongelmia, koska ne ovat siellä pinnan alla aina vaikuttamassa vaikka kuinka ne yrittää piilottaa.

Elokuvan loppu hyvin sitten vihjaisi siihen, että eivät ne vaivat mihinkään välttämättä ikinä kokonaan katoa, mutta niiden kanssa voi oppia elämään.

1 tykkäys

Best of the best.

1 tykkäys

Ex Machina jotenkin havainnollisti pysäyttävästi sen, että miten me hahmotetaan tekoälyä helposti väärin. Jos tekoälykysymykset kiinnostaa, niin suosittelen tsekkaamaan. Koko elokuva on hieno ajatuskoe. Varmasti joitain muitakin ketjuun sopivia leffoja/sarjoja olisi, mutta ei tule nyt mieleen. Kaikenlaisia hyviä kyllä.

Neon Genesis Evangelioniin on pitänyt monesti tarttua, mutta jäänyt vielä välistä.

1 tykkäys