Kumppani pelkää pettävänsä minua

Hei, Kumppanini siis petti edellisessä suhteessa. Ei minua ole pettänyt, mutta sanoo pelkäävänsä että niin voi tapahtua. Me siis ”säädettiin” tosi pitkään (4kk), Koska hän mietti että onko valmis uuteen suhteeseen. No sitten hän näytti vihreää valoa seurustelulle. Nyt parin kuukauden jälkeen hän yhtäkkiä ilmoittaa että ei tiedä voiko jatkaa minun kanssa seurustelua, koska pelkää pettävänsä. Hän oli siis ollut risteilyllä missä oli tanssinut ja jutellut miehen kanssa, Mies oli alkanut lähentelemään, mutta hän oli estänyt tilanteen jatkumisen. Häntä jäi ottamaan päähän se ettei aikasemmin pystynyt sanomaan että on varattu. Hän siis humalassa nauttii huomiosta mitä saa miehiltä, mutta ei kuulemma pysty sanomaan että on varattu, koska sitten tämä huomio loppuu. Yhdessä kun olemme baarissa/humalassa hän siis hakee kyllä huomionsa vain minulta, mutta kun hän on yksin niin näin tapahtuu. Hän sanoo että tykkää minusta tosi paljon ja olen tärkein. Minun ymmärrykseeni ei vain mahdu se että jos tykkää jostain ihmisestä niin paljon kun hän väittää, niin miten voi olla vaikea sanoa jollekkin tuntemattomalle miehelle että on varattu? Onko siis mitään tehtävissä? Haluan jatkaa suhdetta koska hän on parasta mitä minulle on taphtunut, ja meillä klikkaa niiiin hyvin. Auttaakaa plz.

1 tykkäys

Kukaan ei petä “vahingossa”, vaan se on aina tietoinen päätös. Ja yleensä kyse ei ole edes yhdestä päätöksestä, vaan useasta huonosta päätöksestä.

Varmaankin oleellinen asia on, miksi hän haluaa niin paljon huomiota tuntemattomilta, että on sen eteen valmis riskeeraamaan parisuhteensa? Tapahtuuko tätä vain, kun alkoholilla on osuutta asiaan?

On sanonta, “jos mopo ei pysy käsissä, ei kannata lähteä ajamaan”. Eli jos yksin ravintolassa on riskialuetta missä oma kontrolli pettää, on syytä pohtia kannattaako sinne ravintolaan mennä yksin.

Sitä minäkin olen pohtinut että miksi haluaa sitä huomiota niin paljon että on valmis riskeeraamaan parisuhteensa. En ole vielä keksinyt selitystä. Ja kyllä vain humalassa tapahtuu tätä, Olen samaa mieltä että sitten pitäisi olla vaan juomatta, Mutta hän siis opiskelee yliopistossa mihin kuuluu nuo opiskelija tapahtumat ja alkoholi. Ja hän on myös tapahtumavastaava eli hänen käytännössä pakko olla tapahtumissa. Toisaalta voisihan siellä tietty olla selvinpäin.

1 tykkäys

En luottaisi kumppaniin tossa tilanteessa. Olin aikoinaan 4 vuotta kestävässä suhteessa jossa selvisi kumppanin toiset seikkailut. Mulle sanottiin silloin suhteen alussa, “pettäjä on aina pettäjä” enkä sitä halunnut uskoa. Kantapään kautta sen oppineena haluan sanoa sen myös sulle… :pensive: Sun täytyisi kysyä kumppaniltasi onko se varma siitä että haluaisi vain sinut, ellet ole valmis ottamaan vastaan sitä mitä tuleva voisi tuoda… Voimia, viisautta ja siunausta!

1 tykkäys