Ero lapsiperheessä vanhemman tunteet

Miten päästä vihan tunteista entistä kumppania kohtaan? En ole koskaan vihannut ketään näin paljon. Lapsen takia esitän, että kaikki on hyvin ja etten vihaa ketään, mutta sisällä kiehuu. Ero päättyi kumppanin pettämiseen, vaikka oli pitkä prosessi, niin sattuu silti, kun piti vielä viimeiseksi teoksi tämä. Kyseinen nainen on lapseni tuleva bonus äiti. Tilanteesta ei pääse pois 14-vuoteen, kun lapsi on 18, jos silloinkaan, niin jotain terveellisiä selviytymisen mekanismeja olisi hyvä löytää. :sweat_smile: En usko, että lapsi tietää. Meillä saa puhua kaikesta ja bonus äidistäkin puhutaan asiallisesti ja onhan se kiva, kun tekevät mukavia asioita keskenään ja isästä en puhu lapselle pahaa.

1 tykkäys

Kuulostaa vaikealta tilanteelta. Entisen kumppanin toiminta on satuttanut ja herättää vihan tunteita. Yhteinen vanhemmuus kuitenkin jatkuu erosta huolimatta, ja kanssakäyminen eksän kanssa ehkä kuohuttaa tunteita aina uudelleen.

Teet varmasti viisaasti, kun haluat suojella lasta aikuisten ongelmilta ja mahdollistaa isän ja lapsen hyvän suhteen. Minusta on hienoa, että juttelet lapsen kanssa myös bonusäidistä, vaikka hän onkin tullut sinun elämääsi “yllättäen ja pyytämättä”.

Ajattelen että sinulla on täysi oikeus olla vihainen. Viha on kuitenkin tosi raskas taakka kantaa ja kuormittaa yleensä eniten kokijaansa. Ansaitsisit päästä siitä irti.

Itselleni on tärkeää saada kertoa jolle kulle ulkopuoliselle kielteisistä tunteistani, jos vihastun läheisen ihmisen toiminnasta. Ulkopuolinen voi olla ystävä tai kaveri; joku, joka ei ole ollut kyseisessä tilanteessa suoraan osallisena. Kun saan ärsytyksen ja pettymyksen puettua sanoiksi, se auttaa itseänikin paremmin ymmärtämään, mikä toisen käytöksessä on loukannut eniten.

Jos erosta on vasta vähän aikaa, eksällä on varmaankin vielä tavalla tai toisella merkittävä rooli elämässäsi. Ehkä aika voi siinä mielessä auttaa, että kun elämä jatkuu ilman arjen ja juhlan jatkuvaa jakamista, niin eksän ajatuksistasi ja tunteistasi ottama tila pikku hiljaa kutistuu.

Pienen lapsen vanhemmalle voi olla haastavaa löytää omaa aikaa, mutta ehkäpä nyt jos koskaan olisi hyvä kohta koittaa vähän hellitellä itseä ja tehdä itselle merkityksellisiä ja iloa tuovia asioita.

Kaikkea hyvää!

1 tykkäys

Kiitos. Ehkä pitäisi puhua rehellisesti tunteista, nyt en ole halunnut läheisiä rasittaa omilla ongelmilla, mutta kai sitä lyhyesti voi rehellisesti sanoa, että kiukuttaa, jos kiukuttaa. :thinking: Ekä sitten läheiset vuorostaan uskaltaa kertoa rehellisesti takaisinkin päin.