Ahdistuneisuus

Moi
Mulla on ollu vuoden sisällä ahdistusta välillä ennemmän ja välillä vähemmän. Nyt syksyn aikana menny paljo pahempaan suuntaa ja unen kanssa suuria ongelmia ja energiat tosi vähissä. paniikkikohtauksia on lähi viikkoina alkanu myös tulemaan ja töitä on pitänyt jättää paljo välistä. Kysyisinkin mikä olisi fiksuin ja nopein tapa saada apua, kun ensimmäinen vapaa aika jonka löysin psykiatrille on kuukauden päähän? Tuntuu että apua tarttis nopeemmin kun omat voimat alkaa olla tosi vähissä eikä pysty kunnolla töissä käymään.

Hei Anna,

Jos sinulla on työterveyspalvelut käytössä, niin kysyisin sieltä, löytyisikö aikaa psykologille tai vaikka hoitajalle vähän aikaisemmin samalla, kun odottelet psykiatrin aikaa.

Ja oletko selannut läpi with/Heltti -sivujen Ahdistus ja paniikki-sivun materiaalit: Ahdistus, paniikki, paniikkihäiriö - w/ Heltti – withHeltti

Lisäksi vinkkaisin myös Mielenterveystalon Ahdistuksen omahoito-ohjelman Tervetuloa ahdistuksen omahoito-ohjelmaan | Mielenterveystalo.fi

Toivottavasti näillä pääsisi eteenpäin :slight_smile:

Muista myös, että mikäli tuntuu niin hankalalta, ettei oikein pysty olemaan töissä, kannattaa jutella lääkärin kanssa myös sairausloman mahdollisuudesta (vaikka se ei toki itse ahdistuneisuutta ratkaise, mutta tarjoaa hetken lepotauon töistä)