Ahdistukseen reagointi

Miten teillä muilla keho reagoi ahdistukseen ?
Minulla niin että sen aiheuttamien fyysisten oireiden kuten kipuja paine rinnassa ,käsien kihelmöinti ja sydämen tykytykset sekä huimaus lisäksi tulee aivan mieletön tarve käydä nukkumaan. Väsymys joka vyöryy päälle on välillä ihan jäätävä . Silmät ei pysy auki ja nukahtaa voisi vaikka missä ja mihin asentoon .

1 tykkäys

Korkea syke, keskittymisvaikeus jolloin vaikea keskittyä rauhoittumiseen, hikoilua, ahdistavat ajatukset, paineen tunne rinnassa, mieli alkaa juoksuttaa erilaisia scenaarioita, jos pahaksi menee, tulee pakko liikkeitä, saatan puristaa tyynyjä lujaa. Eli samoja mitä paniikkikohtauksessakin.

original-6827374-1
Tulikohan tää kuva tähän?
lukee että lapsille, mutta hei! Nää on samat meille iästä riippumatta.
idea on avaava. Evoluution kuluessa ihminen on oppinut reagoimaan stressiin eri tasojen kautta. Taistele, pakene tai jähmety./lamaannu
Voidaan reagoida siis ihan eri tavoin! Santsukka kuvailee jotain jähmettymisreaktiota muistuttavaa? Ja Tinyton pakoreaktiota?

Hyvin usein meen kippuraan enkä pysty liikkumaan ja siitä seuraava oire on sit et alkaa itkemään ja hyvin pahaks kun yltyy nii lopetan hengittämästä, kun olo on niin hankala, jollon mua aletaan muistuttamaan siitä että pitää hengittää sisään ja ulos. Lievemmissä ahistuksissa on vaa huimausta ja tunne siitä et joku istuis rinnan päällä, mut sillon vielä pystyy toimimaan.

1 tykkäys